Dé cabrio specialist
info@cabriocare.nl
Tel. (035) 6940094
Waarom Cabrio Care?
  • Alle webshop bestellingen 30 dagen op zicht
HomeProductinfo › FAQ windschermen
Vergrootglas Zoeken
Fotogallerij Fotogallerij

Waarom is een windscherm met een doorzichtige ruit lager dan een windscherm van gaas?
Een dicht systeem buigt de wind meer af, dan een windscherm van gaas doet. Als dit systeem veel hoger zou zijn, zou het wind scheppen uit de bovenste luchtstroom, en zo het effect te niet doen.

Kan ik mijn windscherm laten zitten, als ik de kap dicht doe?
In bijna alle gevallen kunt u de winddeflector in uw auto laten zitten terwijl u de cabriokap sluit.

Kan ik achterin mijn kinderen laten zitten, als het windscherm geplaatst is?
Een windscherm is alleen functioneel voor de berijder en passagier op de voorstoelen. Als een windscherm geplaatst is in een cabrio met achterzitting, kan er niemand plaats nemen op de achterzitting. Wilt u iemand op de achterbank meenemen, dan zult u het windscherm moeten verwijderen. Sommige cabrio's hebben tussen de kopsteunen van de achterbank een windscherm, wat ook bedoeld is voor de achterpassagiers. Het effect van zo'n windscherm is merkbaar, maar niet zo groot als een windscherm dat achter de voorstoelen wordt geplaatst.

Welk windscherm is beter, een windscherm van gaas of een windscherm van kunststof?
Een 'open' windscherm van gaas functioneert beter dan een gesloten 'plaat'. Denk aan een schutting om uw tuin: een schutting dient altijd enigszins open te zijn, om een valwind te voorkomen. Dit geldt ook voor een windscherm.

Kan ik een windscherm gewoon plaatsen in de uitsparingen die origineel al in mijn cabrio aanwezig zijn?
Vrijwel altijd wel. Bij ieder windscherm in onze shop wordt dat aangegeven.

Kan een windscherm gemakkelijk gestolen worden uit mijn auto?
Als een windscherm gemakkelijk geplaatst kan worden door u, kan iemand anders het ook gemakkelijk uitnemen. Als u de cabrio open laat staan, helpt een alarm, maar wij hebben ook al windschermen die afsluitbaar zijn: de bevestigingen worden geblokkeerd met een meegeleverde sleutel. Als windschermen afsluitbaar zijn, wordt dat duidelijk vermeld in onze shop.

Het copyright van alle content van deze website is eigendom van Cabrio Care. Deze teksten mogen worden overgenomen, maar alleen met bronvermelding.