Dé cabrio specialist
info@cabriocare.nl
Tel. (035) 6940094
Waarom Cabrio Care?
  • Alle webshop bestellingen 30 dagen op zicht
HomeMijn cabrio › Alfa Romeo
Vergrootglas Zoeken
Fotogalerij Fotogalerij

Alfa Romeo

Welke Alfa Romeo Spider of Alfa Romeo cabrio u ook heeft, u bent van harte welkom bij ons!

Wij helpen u graag met uw cabrio en wij nodigen u dan ook graag uit om mét uw Alfa langs te komen als u vragen heeft over uw cabriokap en alles daar om heen. Alfa Romeo Spiders van de jaren 1970 tot 1993 en de Alfa Spider 916 zien wij het meest, maar ook met de Alfa Romeo 2600, de GTC, de Giulia’s en Giuliëtta’s, de Alfa Romeo Duetto Spider, de 939, de RZ en zelfs met de Alfa Romeo op de foto hiernaast hebben wij ervaring! 

Precies weten waar u aan toe bent?
Bezoek onze werkplaats in Naarden! Geheel gratis en vrijblijvend! Wij zullen samen met u uw auto bekijken, uw vragen beantwoorden en u advies geven. Indien vervanging van bepaalde onderdelen of het volledige cabrioletdak nodig is, kunnen wij u ter plaatse een prijsopgave meegeven die tot op de Euro nauwkeurig is! Of het om een reinigingsbeurt, onderhoudsbeurt of vervangen van het volledige cabrioletdak gaat, wij hebben altijd tijd om uw auto te bekijken.

 

De Alfa Romeo Spider type 115, bouwjaren 1970-1993

Kennis over uw cabriokap
De typen I, II en IV hadden origineel een cabriokap van de Italiaanse stof ‘Doppio-Gummato’, dat letterlijk ‘dubbel-verlijmd’ betekent. De kleur was meestal zwart, gedurende het eerste jaar dan, en daarna begon het steeds iets grijzer te worden vanwege het gebruikte katoen aan de buitenzijde. De stof was vrij dun, en elastisch. Na een jaar of 5 tot 10 moest de cabriokap echt wel vervangen worden. Het type III had meestal een pvc cabriodak. Wij leveren op uw spider het liefst onze mooie cabriokap gemaakt van Sonnenland A5, in de kleur zwart. Deze cabriokap heeft een bies van stof, in tegenstelling tot de originele kap die een bies had van vinyl. Deze bies van vinyl ging altijd het eerste kapot. Met een bies van stof heeft u daar geen last van. Verder heeft deze cabriokap geïsoleerde zijkanten achterin, zoals origineel. Dit scheelt in het geluid en in de warmte in de koude periodes.

U wilt informatie over een nieuwe cabriokap?
Als wij uw auto voor het eerst zien, maken wij graag samen met u een overzicht van de werkzaamheden en van eventuele ontbrekende onderdelen, of kapotte onderdelen. U ontvangt dan van ons een prijsoverzicht met vaste prijzen, zodat u duidelijk weet waar u aan toe bent. Wij kunnen ook het kapframe laten stralen en poedercoaten. Onderdelen voor het kapframe hebben wij gewoon op voorraad: het voorrubber, de strip waarin dit geklemd zit, de chromen zijplaatjes, bandjes voor de handle’s, de zijkabelverstelling, etc.

Wat hoort er allemaal bij het plaatsen van een nieuwe cabriokap?
Als u uw Alfa dan volgens afspraak hebt gebracht, verwijderen wij de cabriokap en maken we alles schoon op en rondom het kapframe. Het kapframe wordt gecontroleerd op werking en vorm, afgebroken schroeven worden verwijderd, alle scharnierpunten worden gesmeerd met teflonspray, extra aandacht gaat naar de tweede boog die vaak vastgeroest zit. Roest wordt conform de afspraak met u behandeld met zinkspray, of het kapframe wordt gestraald en gepoedercoat. Nadat het kapframe klaar is, wordt de cabriokap geplaatst. Let op onze gelijmde voorrand aan de voorzijde van de nieuwe cabriokap: die staat heel mooi naar beneden, zodat u zo weinig mogelijk geruis aan de voorzijde heeft. Alles wordt correct (terug)geplaatst. Nadat de cabriokap geheel klaar is wordt de afstelling van de portierruiten gecontroleerd en zo nodig afgesteld. En dan leveren wij uw nieuwe cabriokap aan u af, met informatie op papier over het onderhouden van uw nieuwe cabriokap, en met garantie!

Wilt u alvast zien hoe wij een cabriokap afleveren op uw Alfa Spider? Klik hier!

Natuurlijk leveren wij voor uw Alfa Spider ook windschermen, voetenmatten en bagagerekjes!

Zie onze webshopCabrio-artikelen voor de Alfa Romeo Spider van 1970-1993

 

Alfa Romeo Spider 916, bouwjaren van 1995 tot 2005

Kennis over uw cabriokap
De Alfa Spider 916 kent voor ons geen geheimen wat betreft de softtop, het kapframe, de electrisch-hydraulische bediening en de hardtops.  Wij zien bijvoorbeeld wel vaker dat het deksel van de cabriokap niet opent, of dat een lekke hydraulische cilinder een langzame werking geeft. Niet alleen voor een softtop, een hardtop of een windscherm kunt u bij ons terecht, maar ook voor reparaties aan het electrisch-hydraulische systeem van uw cabriokap. De electromotor die het opbergdeksel bedient gaat geregeld kapot, en is niet meer leverbaar. Wij kunnen deze vervangen door een replica motor, die in de praktijk echter ook niet zo lang meegaat. Heeft u een lekke hydrauklische leiding? Die kunnen wij altijd vervangen.

 Welke stof hoort er op mijn Alfa 916 Spider?
De Spider 916 had origineel een cabriokap van de stof Stayfast van Haartz. De leverbare kleuren waren zwart en blauw. Wij plaatsen op uw spider het liefst weer Stayfast terug. De stof is duurzaam, redelijk flexibel en niet te dik. Het kapframe is niet geschikt om een stugge stof zoals Sonnenland A5 te plaatsen.

U wilt informatie over een nieuwe cabriokap?
Als wij uw auto voor het eerst zien, maken wij graag samen met u een overzicht van de werkzaamheden. U ontvangt dan van ons een advies met vaste prijzen, zodat u duidelijk weet waar u aan toe bent. Wij letten op de werking van het kapframe, de aansluiting aan de voorkant, en de positie van kapframe, rubbers en portierramen op elkaar.

U zoekt een nieuwe achterruit?
Afhankelijk van de staat van uw cabriokap, kunnen wij alleen het ruitje vervangen door een nieuw ruitje in te naaien, of wij kunnen het ruitgedeelte vervangen, dus inclusief nieuwe rits en nieuwe stof aan de onderkant en zijkant van de achterruit. Het beste zou u langs kunnen rijden voor advies.

Wat hoort er allemaal bij het plaatsen van een cabriokap?
Als u uw Alfa dan volgens afspraak hebt gebracht, verwijderen wij de cabriokap en maken we alles schoon op en rondom het kapframe. Het kapframe wordt gecontroleerd op werking en vorm, afgebroken schroeven worden verwijderd, alle scharnierpunten worden gesmeerd met teflonspray, extra aandacht gaat naar de zijkabels die bijna altijd vervangen moeten worden. Nadat alle voorbereidende werkzaamheden klaar zijn, wordt de cabriokap geplaatst. Nadat de cabriokap geheel klaar is wordt de afstelling van de portierruiten gecontroleerd en zo nodig afgesteld. En dan leveren wij uw nieuwe cabriokap aan u af, met informatie op papier over het onderhouden van uw nieuwe cabriokap, en met garantie! 

Wilt u alvast zien hoe wij een cabriokap afleveren op uw Alfa Spider? Klik hier!

 Natuurlijk leveren wij voor uw Alfa Romeo Spider 916 ook windschermen, voetenmatten en bagagerekjes!

 Zie onze webshopCabrio-artikelen voor de Alfa Romeo 916 Spider

Voor al ons werk geldt:

  • Wij leveren, plaatsen en repareren cabriokappen en cabrio artikelen met liefde, vakmanschap en garantie. Dit zorgt voor langdurig plezier van uw cabrio!
  • Wij adviseren u over de stofsoorten die het beste op de Alfa kapframe’s gebruikt kunnen worden. Wij leveren alleen merkstoffen van de fabrikaten Haartz en Topline. De meest bekende stoffen zijn de Sonnenland varianten, Stayfast, Twillfast en Sunfast.
  • U krijgt 2 jaar algemene garantie op al onze cabriokappen en al onze nieuwe artikelen.
  • U krijgt 5 jaar garantie op de verbinding tussen glazen ruiten en het materiaal van de cabriokap.
  • U krijgt één jaar garantie op reparaties met nieuwe artikelen.
  • U krijgt 6 maanden gelimiteerde garantie op gebruikte artikelen.
  • Al onze garanties zijn overdraagbaar naar de volgende eigenaar van uw auto. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de twee-jarige Focwa garantie, die alleen garantie geeft aan de huidige eigenaar.

Graag nodigen wij u uit om bij ons langs te rijden mét uw Alfa spider of cabrio en mét uw vragen. Wij staan u graag te woord. Wij zijn er gewoon, van maandag t/m zaterdag, al sinds 1997!