Dé cabrio specialist
info@cabriocare.nl
Tel. (035) 6940094
Waarom Cabrio Care?
  • Alle webshop bestellingen 30 dagen op zicht
HomeMijn cabrio › Saab
Vergrootglas Zoeken
Fotogalerij Fotogalerij

Welke Saab cabriolet u ook heeft, u bent van harte welkom bij ons!
Wij helpen u graag met uw cabrio en wij nodigen u dan ook graag uit om mét uw Saab langs te komen als u vragen heeft over uw cabriokap en alles daar om heen. Toen Cabrio Care in 1997 begon, kwamen er vooral veel Saab 900 Classic's naar Naarden, vandaag de dag zien wij deze nog steeds, maar ook de nieuwere types zijn erg vaak te gast bij ons. Voor complete cabriokappen bent u bij ons aan het goede adres, maar ook voor achterruiten, reparaties aan de hydraulische systemen en windschermen!

Wilt u alvast zien hoe wij een cabriokap afleveren op uw Saab? Klik hier!

Saab 900 Classic 1986-1993
Deze cabrio's zien wij nog steeds vaak in onze werkplaats. Wij weten als geen ander hoe een cabriokap op deze auto geplaatst dient te worden, inclusief de in het verleden door Saab geadviseerde modificaties!
Nu de Classic's ouder zijn, is het ook vaak nodig om de plastic tackstrips aan de achterzijde te vervangen. Wij vergeten de afstelling van alle vier de zijruiten ook niet, zodat ze weer mooi in lijn staan en niet tegen elkaar aan slaan. De kapopvangbakzak wordt beoordeeld en voorzien van nieuwe elastieken, zodat het water goed weg kan lopen. Als uw cabriokap niet goed werkt, kunnen wij ook aan het electro-hydraulische systeem werken om alles weer optimaal te laten functioneren.
Voor deze cabrio's leveren wij natuurlijk ook windschermen en onderhoudsmiddelen voor uw cabriokap en uw auto. Voor een overzicht: Klik hier!

Saab 900 NG 1994-1997
De cabriokap van dit type wordt aangedreven door electromotoren, en dus niet door een electro-hydraulisch systeem. Verder zijn er twee typen cabriodaken: het eerste type heeft een met de stof meegelijmde achterruit, het tweede type heeft een achterruit die verwisselbaar is,en dus bij het plaatsen van een softtop opnieuw gebruikt wordt. Wat hoort er allemaal bij het plaatsen van een nieuwe cabrioletkap? Als u uw Saab na het maken van een afspraak hebt gebracht, verwijderen wij de cabriokap en maken we alles schoon op en rondom het kapframe. Het kapframe wordt gecontroleerd op werking en roestvorming, afgebroken schroeven worden verwijderd, en alle scharnierpunten worden gesmeerd met teflonspray. Na alle voorbereidende werkzaamheden wordt de cabriokap geplaatst. Nadat de cabriokap geheel klaar is wordt de afstelling van de portierruiten gecontroleerd en zo nodig afgesteld. Uw auto met nieuwe softtop word afgeleverd met 2 jaar algemene garantie die ook overdraagbaar is op de volgende eigenaar als u de auto zou willen verkopen. Op de faktuur staat duidelijk vermeld welke cabriokap geplaatst is, met welke stof, en natuurlijk de geldende garantie. Verder krijgt u schriftelijk van ons onderhoudstips voor uw nieuwe cabriokap.
Voor deze cabrio's leveren wij natuurlijk ook windschermen en onderhoudsmiddelen voor uw cabriokap en uw auto. Voor een overzicht: Klik hier!

Saab 9-3 1997-2003
Deze cabrio's zien wij erg vaak in onze werkplaats, voor verschillende reparaties. Als eerste zien wij ze veel in onze werkplaats voor het vervangen van de softtop. Omdat het cabriokapframe uit veel aluminium delen bestaat, is het vaak gecorrodeerd. Aanvullend kunnen wij dan ook het cabriokapframe laten stralen en poedercoaten, om weer een perfect glanzend kapframe op uw auto te kunnen plaatsen. Inmiddels hebben wij ook een wisselframe klaarstaan, zodat wij uw cabrio zo kort mogelijk in onze werkplaats nodig hebben. Als uw cabriokap niet goed werkt, kunnen wij ook aan het electro-hydraulische systeem werken om alles weer optimaal te laten functioneren. Cilinders vervangen doen wij geregeld, maar ook de kruiskoppeling kunnen wij vervangen of reparareren als deze het deksel van de cabriokap niet meer aandrijft. Als uw achterruit kapot is kunnen wij deze vervangen.
Voor deze cabrio's leveren wij natuurlijk ook windschermen en onderhoudsmiddelen voor uw cabriokap en uw auto. Voor een overzicht: Klik hier!

Saab 9-3 2004-2012
De eerste bouwjaren van deze serie zijn soms al toe aan een nieuwe softtop. Wat hoort er allemaal bij het plaatsen van een nieuwe cabrioletkap? Als u uw Saab na het maken van een afspraak hebt gebracht, verwijderen wij de cabriokap en maken we alles schoon op en rondom het kapframe. Het kapframe wordt gecontroleerd op werking en roestvorming, afgebroken schroeven worden verwijderd, en alle scharnierpunten worden gesmeerd met teflonspray. Na alle voorbereidende werkzaamheden wordt de cabriokap geplaatst. Nadat de cabriokap geheel klaar is wordt de afstelling van de portierruiten gecontroleerd en zo nodig afgesteld. Uw auto met nieuwe softtop word afgeleverd met 2 jaar algemene garantie die ook overdraagbaar is op de volgende eigenaar als u de auto zou willen verkopen. Op de faktuur staat duidelijk vermeld welke cabriokap geplaatst is, met welke stof, en natuurlijk de geldende garantie. Verder krijgt u schriftelijk van ons onderhoudstips voor uw nieuwe cabriokap.
Voor deze cabrio's leveren wij natuurlijk ook windschermen en onderhoudsmiddelen voor uw cabriokap en uw auto. Voor een overzicht: Klik hier!

Voor al ons werk geldt:

  • Wij leveren, plaatsen en repareren cabriokappen en cabrio artikelen met liefde, vakmanschap en garantie. Dit zorgt voor langdurig plezier van uw cabrio!
  • Wij adviseren u over de stofsoorten die het beste op de Saab kapframe’s gebruikt kunnen worden. Wij leveren alleen merkstoffen van de fabrikaten Haartz en Topline. De meest bekende stoffen zijn de Sonnenland varianten, Stayfast, Twillfast en Sunfast. Op uw Saab hoort Sonnenland Classic, Twillfast of Sonnenland A5, afhankelijk van het type.
  • U krijgt 2 jaar algemene garantie op al onze cabriokappen en al onze nieuwe artikelen.
  • U krijgt één jaar garantie op reparaties met nieuwe artikelen.
  • U krijgt 6 maanden gelimiteerde garantie op gebruikte artikelen.
  • Al onze garanties zijn overdraagbaar naar de volgende eigenaar van uw auto. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de twee-jarige Focwa garantie, die alleen garantie geeft aan de huidige eigenaar.

Graag nodigen wij u uit om bij ons langs te rijden mét uw Saab cabriolet en mét uw vragen. Wij staan u graag te woord. Wij zijn er gewoon, van maandag t/m zaterdag, al 20 jaar!