Dé cabrio specialist
info@cabriocare.nl
Tel. (035) 6940094
Waarom Cabrio Care?
  • Alle webshop bestellingen 30 dagen op zicht
HomeProductinfo › Veel gestelde vragen over windschermen
Vergrootglas Zoeken
Fotogalerij Fotogalerij

Veelgestelde vragen over windeflectors / windschermen

Waarom is een windscherm met een doorzichtige ruit lager dan een windscherm van gaas?
Een dicht systeem buigt de wind meer af, dan een windscherm van gaas doet. Als dit systeem veel hoger zou zijn, zou het wind scheppen uit de bovenste luchtstroom, en zo het effect te niet doen.

Kan ik mijn windscherm laten zitten, als ik de kap dicht doe?
In bijna alle gevallen kunt u de winddeflector in uw auto laten zitten terwijl u de cabriokap sluit.

Kan ik achterin mijn kinderen laten zitten, als het windscherm geplaatst is?
Een windscherm is alleen functioneel voor de berijder en passagier op de voorstoelen. Als een windscherm geplaatst is in een cabrio met achterzitting, kan er niemand plaats nemen op de achterzitting. Wilt u iemand op de achterbank meenemen, dan zult u het windscherm moeten verwijderen. Sommige cabrio's hebben tussen de kopsteunen van de achterbank een windscherm, wat ook bedoeld is voor de achterpassagiers. Het effect van zo'n windscherm is merkbaar, maar niet zo groot als een windscherm dat achter de voorstoelen wordt geplaatst.

Welk windscherm is beter, een windscherm van gaas of een windscherm van kunststof?
Een 'open' windscherm van gaas functioneert beter dan een gesloten 'plaat'. Denk aan een schutting om uw tuin: een schutting dient altijd enigszins open te zijn, om een valwind te voorkomen. Dit geldt ook voor een windscherm.
Omdat windschermen van gaas een gedeelte van de wind doorlaten, heb je een minder plotseling valwind effect. Dat geeft een rustiger windbeeld in de auto.

Kan ik een windscherm gewoon plaatsen in de uitsparingen die origineel al in mijn cabrio aanwezig zijn?
Vrijwel altijd wel. Bij ieder windscherm in onze shop wordt dat aangegeven.

Is er voor mijn cabrio ook een windscherm?
Voor nagenoeg alle cabrio's vanaf de jaren '80 van de vorige eeuw zijn windschermen leverbaar, zelfs als ze origineel niet altijd leverbaar zijn geweest! Ook voor cabrio's waar geen winddeflector standaard leverbaar is, kunnen wij de plaatsing van een winddeflector verzorgen. Deze zijn niet on-line te bestellen, want ze worden op maat gemaakt voor uw cabrio en dus ook door ons geplaatst. Belt u voor informatie, of klik hier voor verschillende voorbeelden.

Het copyright van alle content van deze website is eigendom van Cabrio Care. Deze teksten mogen worden overgenomen, maar alleen met bronvermelding.