Dé cabrio specialist
info@cabriocare.nl
Tel. (035) 6940094
Waarom Cabrio Care?
 • Alle webshop bestellingen 30 dagen op zicht
HomeMijn cabrio › Peugeot
Vergrootglas Zoeken
Fotogalerij Fotogalerij

Peugeot

Welke Peugeot cabriolet u ook heeft, u bent van harte welkom bij ons!

Wij helpen u graag met uw cabrio en wij nodigen u dan ook graag uit om mét uw Peugeot langs te komen als u vragen heeft over uw cabriokap en alles daar om heen.

De oorsprong van Cabrio Care was een witte Peugeot 204 cabriolet, waar eigenaar Marcel zelf een cabriokap op plaatste. Toen (1987-1995) was Marcel lid van de Peugeot Club Nederland, en andere clubleden waren nieuwsgierig waar hij zijn cabriokap vandaan had. Marcel schijnt toen in 1988 geantwoord te hebben: 'Die heb ik, uhh, die verkoop ik tegenwoordig!' en die middag verkocht hij zijn eerste cabriokap aan een medeclublid. Sindsdien heeft hij meer dan 150 keer een cabriokap geplaatst of geleverd voor een Peugeot 204 cabriolet, een 304 cabriolet en een 504 cabriolet. Vandaag de dag zien wij deze auto's nog steeds in onze werkplaats, maar ook de Peugeot 306 cabrio voorzien wij vaak van een nieuwe cabriokap.

Precies weten waar u aan toe bent?
Bezoek onze werkplaats in Naarden! Geheel gratis en vrijblijvend! Wij zullen samen met u uw auto bekijken, uw vragen beantwoorden en u advies geven. Indien vervanging van bepaalde onderdelen of het volledige cabrioletdak nodig is, kunnen wij u ter plaatse een prijsopgave meegeven die tot op de Euro nauwkeurig is! Of het om een reinigingsbeurt, onderhoudsbeurt of vervangen van het volledige cabrioletdak gaat, wij hebben altijd tijd om uw auto te bekijken.

Peugeot 203, 403 en 404 cabriolet

Wij houden van ons vak. Wist u dat wij ook zelf cabriokappen maken? Met liefde en aandacht verzorgen wij graag een op maat gemaakte cabriokap voor uw klassieke Peugeot. Als wij een cabriokap voor uw auto maken, gaat dat altijd volgens een stappenplan:

 • Wij inventariseren uw wensen
 • Wij bekijken en beoordelen samen met u het cabriokapframe en de auto rondom de cabriokap
 • Wij luisteren naar uw wensen en wij adviseren u dan over stofsoorten, kleuren, technische mogelijkheden en afdichtingen
 • Wij proberen zoveel als mogelijk vaste prijzen aan u te geven, deze krijgt u op papier mee..
 • Daarna neemt u de tijd om uw definitieve keuze te maken.
 • Na ontvangst van uw opdracht gaan wij aan de slag. Wij informeren u over levertijd en plantijd.
 • Wij maken de cabriokap zoals met u afgesproken. Wij gebruiken de oude kap niet als mal voor de afmetingen,
 • Wij maken de cabriokap op de auto,perfect passend.
 • Wij maken foto's voor u en ons, die wij digitaal aan u geven.
 • Op verschillende momenten kunnen wij met u overleggen over details van de cabriokap, de grootte van de ruit, technische oplossingen.
 • U bent van harte welkom om af en toe te komen kijken hoe wij aan het werk zijn!
 • Uiteindelijk leveren wij de auto met nieuwe cabriokap aan u af volgens afspraak.

  Voor cabriokappen die wij zelf gemaakt hebben op allerlei merken kunt u hier kijken, en voor cabriokappan die wij op Peugeot's hebben gemaakt en geplaatst kunt u hier kijken!

 

Peugeot's 204, 304, 504 cabriolet.

Ons bedrijf begon ooit met het plaatsen van een cabriokap op een Peugeot 204 cabrio. Wij weten dus precies op welke plek origineel de Tenaxdrukkers horen, we weten waarom er een elastiek zit midden bovenin de cabriokap van uw 204 of 304 en hoe de staalkabels de cabriokap aan de voorzijde bevestigen. En als enige in Nederland leveren wij uit voorraad de RVS strip die in de cabriokapstof onder het raam zit, zodat de cabriokap correct en sterk aan de achterzijde aan de zeven pennen vast op uw auto zit. Natuurlijk kunnen wij ook uw kapframe laten stralen en poedercoaten, of een windscherm plaatsen in uw Peugeot!


De Peugeot 504 cabriolet blijft een gracieuze auto. De werking van het kapframe kent geen geheimen voor ons. Natuurlijk weten wij ook hoe links en rechts de RVS plaatjes vastgeschroefd worden - schijnbaar kun je niet bij die schroeven. Zijn de tapeindjes aan de achterzijde niet meer allemaal in orde? Wij zetten er blindklinkmoeren in, zodat de cabriokap achterzijde zo vastgeschroefd kan worden door ons, zonder te hoeven lassen. En de cabriokap zit achter dan perfect vast. Origineel hoort er een zwart stoffen Italiaanse stof op uw 504 (de stof heet Doppio Gommato) maar tegenwoordig gebruiken we stoffen die niet verkleuren -  en u kunt ook een andere kleur dan zwart kiezen.
Op de foto's in de fotogallerij ziet u twee verschillende formaten achterruiten. De grootste is de originele ruit, de kleinere is speciaal en wordt op verzoek van een bekende 504 specialist steeds op zijn auto's geplaatst.
Ook voor een windscherm of een kaphoes kunt u bij ons terecht!

 

 

Peugeot 205 cabriolet

Toen Cabrio Care 20 jaar geleden begon in Naarden, kwamen de Peugeot's 205 bijna wekelijks langs voor nieuwe cabriokappen. Nog steeds hebben wij ze geregeld in de werkplaats, maar tegenwoordig moeten wij meer aandacht geven aan geroeste delen. De cabriokap zit aan de achterzijde vast met stalen strips op de auto, en die strips zijn vaak slecht - én niet meer leverbaar bij Peugeot. Wij proberen altijd voldoende gerepareerde, gestraalde en gepoedercoate strips op voorraad te hebben, zodat uw nieuwe cabriokap perfect gemonteerd kan worden. Tijdens de montage smeren we natuurlijk alle scharnierpunten met teflonspray en zetten we de losgebroken popnagels van de hemel vast. Wij kunnen pvc cabriokappen plaatsen maar ook cabriokappen van Sonnenland A5, de stof die steeds meer liefhebbers kiezen. Heeft u al in onze webshop gekeken? U kunt daar zelfs cabriokappen kopen voor zelfmontage, met montagegarantie. Dat betekent dat als de montage toch niet lukt, u altijd de cabriokap alsnog door ons kunt laten plaatsen op uw auto. U betaalt dan in totaal gewoon de prijs die geldt voor de montage.
Kijk hier voor voorbeelden van door ons geplaatste cabriokappen!

 

Peugeot 306 cabriolet

De Peugeot 306 cabriolet is een heel fijne auto. De cabriokap blijft erg lang mooi, het kapframe vertoont na veel kilometers wel speling, maar met afstellingen en gebruikstips van ons blijft de cabriokap gewoon werken. Deze mooie cabrio zien wij vaak bij ons in Naarden, meestal voor het vervangen van de cabriokap maar ook voor het vervangen van hydraulisch slangen of cilinders. Vroeger vervingen wij ook vaak alleen de achterruit als deze slecht werd. De cabriokappen waarin het ruitwisselsysteem zit waarmee je relatief gemakkelijk de ruit kunt verwidjeren en een nieuwe kunt plaatsen, zijn intussen zo oud, dat het wisselen van een achterruit niet zinvol meer is (te duur voor de technische staat van de stof en de stikselnaden). Als uw achterruit slecht doorkijkbaar is, kunt u ons polijstmidel voor achterruitjes proberen. U vindt het in onze webshop.
De cabriokap wordt vaak door een electro-hydraulisch systeem geopend en gesloten. Als u een kapotte bedieningsplaat heeft die het deksel opent en sluit, of als u een lekkage in dit systeem heeft, zoals een kapotte hydraulische slang of een lekke cilinder dan helpen wij u graag met nieuwe of zo mogelijk gebruikte of gereviseerde onderdelen. Dat zorgt voor lagere reparatiekosten, maar bij ons krijgt u altijd schriftelijke garantie, dus ook 6 maanden garantie op reparaties met gebruikte delen!
In alle gevallen bent u welkom om bij ons langs te rijden voor advies. Wij maken graag tijd voor u.  

Wilt u alvast zien hoe wij een cabriokap afleveren op uw Peugeot? Klik hier!

Ook voor een windscherm, onderhoudsmiddelen of een hardtop bent u bij ons aan het juiste adres!

 

Peugeot 206CC, 207CC, 307CC, 308CC

Deze cabrio's zien wij ook geregeld in onze werkplaats, echter alleen voor ook windschermen en de cabriokapmodules van Mods4Cars. Helaas zijn wij minder goed in het verhelpen van storingen aan uw Peugeot 206CC, 207CC, 307CC of 308CC..

Voor al ons werk geldt:

 • Wij werken aan uw cabrio met liefde, vakmanschap en garantie. Dit zorgt voor langdurig plezier van uw cabrio!
 • U krijgt 2 jaar algemene garantie op al onze nieuwe artikelen.
 • U krijgt één jaar garantie op reparaties met nieuwe artikelen.
 • U krijgt 6 maanden gelimiteerde garantie op gebruikte artikelen.
 • Al onze garanties zijn overdraagbaar naar de volgende eigenaar van uw auto. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de twee-jarige Focwa garantie, die alleen garantie geeft aan de huidige eigenaar (en dus niet aan de volgende eigenaar).
   
  Graag nodigen wij u uit om bij ons langs te rijden mét uw Peugeot cabriolet en mét uw vragen. Wij staan u graag te woord. Wij zijn er gewoon, van maandag t/m zaterdag. Al sinds 1997 !