Dé cabrio specialist
info@cabriocare.nl
Tel. (035) 6940094
Waarom Cabrio Care?
  • Alle webshop bestellingen 30 dagen op zicht
HomeMijn cabrio › Volkswagen
Vergrootglas Zoeken
Fotogalerij Fotogalerij

Wij helpen u graag met uw cabrio en nodigen u dan ook graag uit om met uw Volkswagen langs te komen als u vragen heeft over uw cabriokap en alles daar om heen. Alle Golf modellen en de New Beetle zien wij op dit moment het meest, echter zijn wij bijzonder goed ervangen met het vervangen van cabrioletdaken op de klassieke kever en Karmann Ghia.

Geschiedenis:
Ferdinand Porsche is de oprichter van Volkswagen. In 1922 had hij al plannen voor het maken van een goedkope gezinsauto. Echter werd dit idee door meerdere auto fabrikanten afgewezen. Totdat in 1934 Ferdinand Porsche de opdracht kreeg van Adolf Hitler om een goedkope äuto voor het volk te bouwen. Vandaar de naam Volkswagen. Echter zijn er geruchten dat de oorspronkelijke ontwerper van de Volkswagen Joseph Ganz is. Door de 2de wereldoorlog moest Joseph het land uitvluchten terwijl in Duitsland de productie van de kever van start ging. De eerste Volkswagen die in massaproductie werd genomen is de welbekende Kever. Deze is vanaf het begin ook leverbaar geweest in cabriolet uitvoering.

Kever Cabriolet 1938 - 2003
Wereldwijd meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht en 70 jaar lang in productie geweest. Hiermee heeft de kever 2 record's verbroken voor zowel productieaantallen als productiejaren. In de latere jaren is de kever alleen nieuw leverbaar geweest in zuid Amerika. 1967 is het overgangsjaar. De vlakke voorruiten en liggende koplampen werden vervangen door een bolle voorruit en rechtopstaande koplampen met soms een overkapping. De achterlichten zijn ook een stuk groter geworden.

Wilt u zien hoe wij cabriokappen op uw Volkswagen plaatsen? Klik hier!