Dé cabrio specialist
info@cabriocare.nl
Tel. (035) 6940094
Waarom Cabrio Care?
  • Alle webshop bestellingen 30 dagen op zicht
HomeHardtops › Onderhoud coupé / cabriodaken
Vergrootglas Zoeken
Fotogalerij Fotogalerij

Onderhoud coupé / cabriodak

Ook het cabriodak van uw CC, uw Coupé / Cabriodak, heeft af en toe onderhoud nodig. Iedere keer als het regent of als u de auto wast, verzamelt er zich vuil tussen de dakpanelen en op de rubber afdichtingen. Door deze rubberafdichtingen af en toe schoon te maken, voorkomt u dat vuil zich vasthecht of zich invreet op het rubber, of op de lak van het dakpaneel waar het afdichtingsrubber tegenaan sluit.

Het handigste is om enkele keren per jaar, maar vooral in de herfst en in de winter, het dak met draaiende motor in verschillende standen te zetten, om de afdichtingsrubbers schoon te maken, en daarna te behandelen met vaseline of een rubberonderhoudsmiddel.

Op de foto's hieronder kunt u zien hoe de afdichtingen van het Volvo C70 CC dak behandeld worden. Eerst wordt met een vochtige doek het te behandelen rubber schoongemaakt. Dan worden de moeilijk te bereiken hoekjes gecontroleerd en schoongemaakt. Pas als de afdichtingen en het tegenoverliggende (lak)gedeelte waartegen het afdichtingsrubber sluit, schoon is, wordt ieder rubber behandeld met zuurvrije vaseline of een rubber-onderhoudsmiddel.

U vindt het rubberonderhoudsmiddel hier in onze webshop.

Succes!