Dé cabrio specialist
info@cabriocare.nl
Tel. (035) 6940094
Waarom Cabrio Care?
  • Alle webshop bestellingen 30 dagen op zicht
HomeCabrioletkappen › Keuzemogelijkheden
Vergrootglas Zoeken
Fotogalerij Fotogalerij

Keuzemogelijkheden Cabriokap materiaal en kleuren

Afhankelijk van het type auto, zijn er verschillende materialen waarin wij een cabriokap kunnen leveren. U hoeft dus niet hetzelfde materiaal te nemen als dat nu op uw cabrio zit: denk ook eens na over mogelijke andere kleuren! Kom vrijblijvend bij ons langs in Naarden om u te laten informeren over de mogelijkheden in verschillende materialen. Veel kappen hebben wij op voorraad, zodat u verschillende materialen en kleuren kunt vergelijken bij uw auto: en natuurlijk hebben wij nog veel meer stalen van kleuren en materialen. Ook rose en pimpelpaars.

Vinyl of kunststof materiaal wordt door een aantal autofabrikanten standaard gebruikt. Het materiaal is goedkoper dan stof, waardoor vervanging meestal ook goedkoper is. Een nadeel is, dat vinyl langzaam uitdroogt onder invloed van UV straling: het zal op een gegeven moment barsten op de meest belaste punten van een kap: de vouwnaden. Bovendien zijn de kunststoffen die hedentendage geproduceerd worden, minder goed van kwaliteit dan vroeger geproduceerde kunststoffen. Vanwege milieuregels worden kunststoffen nu met minder milieubelastende stoffen gemaakt.
 
Bijna iedere auto die standaard met kunststof materiaal is toegerust, heeft echter een eigen type vinyl. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Fiat Barchetta, de Honda S2000, de Mazda MX5, de Nissan 350 Z, VW Golf, oudere Amerikaanse auto's etc. Er zijn dus ook verschillende kwaliteiten met hun respectievelijke verschillende prijzen op de markt.


Cabrioletkap stof wordt van verschillende fabrikanten en in verschillende kwaliteiten toegepast. Stof heeft meestal een langere levensduur dan vinyl, en staat vaak heel mooi op een auto. Er zijn verschillende fabrikanten op de markt, waarvan de meesten zowel door autofabrieken worden toegepast als door Cabrio Care.
 
Voorbeelden van merknamen zijn Sonnenland Classic, Sonnenland A5, Sonnenland Acoustic en andere varianten, Twillfast in verschillende varianten, Stayfast, XT, AT, Landmark, etc. De firma Haartz levert aan de meeste autofabrikanten (of hun toeleveranciers) stoffen voor cabriodaken. Zie www.haartz.com !
 
U kunt ook uw eigen cabrio op de site van Haartz zoeken, om te zien welk materiaal origineel werd geleverd.

Canvas en mohair zijn andere benamingen voor kapstof. Syntex, Aresma en Engelse fabrikaten van stof worden door Cabrio Care niet geleverd vanwege hun slechte kwaliteit.