Dé cabrio specialist
info@cabriocare.nl
Tel. (035) 6940094
Waarom Cabrio Care?
  • Alle webshop bestellingen 30 dagen op zicht
HomeMijn cabrio › Bmw
Vergrootglas Zoeken
Fotogalerij Fotogalerij

Wij helpen u graag met uw cabrio en nodigen u dan ook graag uit om met uw BMW langs te komen als u vragen heeft over uw cabriokap en alles daar om heen. BMW Z3, Z4, 3-serie E36 & E46 zien wij het meest. Maar ook met Z1, Z8, E30 en zelfs met de klassieke E21 Baur hebben wij ervaring!

Geschiedenis: Rond het jaar 1935 kwamen de eerste BMW cabrio’s al uit. Niet altijd waren dit fabriekscabrio’s, maar destijds waren er carrosseriebouwers zoals Frazer Nash (UK) en Baur (DE) die coupe modellen ombouwde tot cabrio. Een van de eerste BMW Cabrio’s zijn de Frazer Nash Falcon 315/1 en de BMW 319/1 sports roadster. Daarna waren in een tijdsbestek van 5 jaar de volgende auto’s leverbaar: 328 1936–1940, 320 1937–1938, 327 1937–1941, 335 1939–1941. Allemaal zeer zeldzame auto’s waarbij de productieaantallen soms niet verder kwamen dan 400 stuks. Na de 2de wereldoorlog werden er weer BMW cabrio’s geproduceerd, namelijk de 501 1952-1963, de 507 1957-1959 de 700 1959–1965 en de 2002 1966-1977. In 1966 kwam de BMW 2002 uit. Deze werd door Baur omgebouwd tot een soort van targa cabrio. De achterzijde bestond uit een 1 delige softtop en de voorzijde bestond uit 2 afneembare platen. De E21, E30 en E36 werden later op dezelfde manier omgebouwd. De E21 en E30 zijn de meeste verkochte Baur modellen, deze waren voorheen ook te verkrijgen via de BMW dealer. In 1986 bracht BMW de E30 cabrio op de markt. Sindsdien werden er aanzienlijk minder BMW Baur cabrio’s verkocht. BMW heeft naast de middenklasse cabrio’s ook een 2-zits roadsterlijn. De eerste van deze lijn is de vanaf 1986 geproduceerde Z1; daarna kwamen de Z3, Z8 en de Z4.

BMW E30 1982-1993
De BMW E30 was destijds leverbaar in volledige cabrio of in Baur TC uitvoering. In totaal zijn er wereldwijd meer van 2.000.000 E30’s verkocht. Daarbij zijn alle denkbare uitvoeringen meegerekend. De cabrio versie zien wij regelmatig in onze werkplaats, soms voor het vervangen van het dak, maar soms ook met mechanische problemen en lekkageklachten.

Welke stof hoort er thuis op mijn BMW E30?
Tot en met 1991 zijn de E30 Baur en de E30 cabrio uitgerust met een Sonnenland Classic softtop. 1992 & 1993 hoort er origineel Twillfast stof op thuis. Bij het vervangen van uw softtop kunt u kiezen tussen Stayfast, Twillfast of Sonnenland. Alle stoffen worden geleverd door Haartz.

Technische aspecten:
De BMW E30 cabriolet is technisch gezien in 3 varianten uitgevoerd. Een handbediende uitvoering en 2 halfautomatisch bediende frame’s. De één (alleen in 1989 geproduceerd) werkt elektro-hydraulisch, waarbij een elektromotor druk opbouwt zodat er hydraulische vloeistof in cilinders word gespoten wat dus de beweging maakt. De andere (vanaf 1990) wordt aangedreven door verschillende elektromotoren d.m.v. een mechanische overbrenging. Problemen met uw halfautomatische softtop? Dan bent u bij ons aan het goede adres! Na een korte diagnose kunnen wij u een prijsopgave toedoen en na akkoord de reparatie uitvoeren zodat uw toekomstige klassieker weer probleemloos gaat functioneren.

Wat hoort er allemaal bij het plaatsen van een nieuwe cabrioletkap?
Als u uw BMW E30 na het maken van een afspraak hebt gebracht, verwijderen wij de cabriokap en maken we alles schoon op en rondom het kapframe. In veel gevallen worden de spanbanden op het frame vernieuwd. Het kapframe wordt gecontroleerd op werking en roestvorming, afgebroken schroeven worden verwijderd, en alle scharnierpunten worden gesmeerd met teflonspray. Na alle voorbereidende werkzaamheden wordt de cabriokap geplaatst. Nadat de cabriokap geheel klaar is wordt de afstelling van de portierruiten gecontroleerd en zo nodig afgesteld. Uw auto met nieuwe softtop word afgeleverd met 2 jaar algemene garantie die ook overdraagbaar is op de volgende eigenaar als u de auto zou willen verkopen. Op de faktuur staat duidelijk vermeld welke cabriokap geplaatst is, met welke stof, en natuurlijk de geldende garantie. Verder krijgt u schriftelijk van ons onderhoudstips voor uw nieuwe cabriokap.

Precies weten waar u aan toe bent?
Bezoek onze werkplaats in Naarden! Geheel gratis en vrijblijvend! Wij zullen samen met u uw auto bekijken, uw vragen beantwoorden en u advies geven. Indien vervanging van bepaalde onderdelen of het volledige cabrioletdak nodig is, kunnen wij uw ter plaatse een prijsopgave meegeven die tot op de euro nauwkeurig is! Of het om een reinigingsbeurt, onderhoudsbeurt of vervangen van het volledige cabrioletdak gaat, wij hebben altijd tijd om uw auto te bekijken.

Hardtop:
Voor de BMW E30 zijn er 2 soorten op de markt gebracht: origineel BMW en Wiesmann. Beide zijn verschillend in design en montage. Cabrio Care levert hardtops van verschillende automerken, onze voorraad wisselt continue. Als wij niet beschikken over een door u gezochte hardtop, kunt u contact opnemen met ons zodat wij vrijblijvend uw gegevens noteren. Zodra wij weer beschikken over de door u gezochte hardtop, nemen wij automatisch contact met u op. Bij het aanschaffen van een hardtop bij Cabrio Care, bent u verzekerd van een waterdichte, geruisloze en volledig functionele hardtop inclusief standaard 6 maanden garantie!

Windscherm:
Schijnt de zon, maar is het toch nog net te fris om uw cabrioletkap te openen? Een windscherm is de ideale oplossing! Voor uw BMW E30 is deze verkrijgbaar in onze webshop incl. gratis verzending! Indien het windscherm op voorraad is, kunt u ook ons bedrijf in Naarden bezoeken om het windscherm te bekijken. Wij leggen u dan ook graag uit hoe u het windscherm plaatst.

Softtop onderhoud:
Wij raden aan de softtop minimaal 1x per maand te wassen met vloeibare groene zeep en een zachte borstel. Verder is het raadzaam om minimaal 1x per jaar de softtop grondig te reinigen en te impregneren met Raggtopp. Raggtopp wordt aanbevolen door Haartz, de stoffabrikant van uw auto! Het plastic achterruitje kunt u polijsten met polijstmiddel. Alle scharnierpunten en bewegende delen kunt u het beste regelmatig smeren met teflonspray. Daarnaast moeten alle rubbers rondom de softtop schoon worden gehouden en kunt u deze regelmatig insmeren met vaseline of rubberonderhoudsmiddel.

Webshop:
Diverse onderhoudsmiddelen voor uw cabrioletdak en accessoires zoals afdekhoezen zijn verkrijgbaar voor uw BMW E30 Bezoek HIER onze webshop!

BMW E36 1992-1999
Een veel voorkomende auto bij Cabrio Care! Wij voeren binnenhemel reparaties uit, vervangen cabrioletdaken incl. de bijhorende spanbanden, lossen lekkageklachten op. Wij hebben veel ervaring met het elektrische dak mechaniek. Als uw BMW E36 voorzien is van een originele softtop met ruitwisselsysteem is het ook mogelijk het plastic achterruitje te vervangen.

Welke stof hoort er thuis op mijn BMW E36?
Origineel is de BMW uitgerust met een stoffen Twillfast cabrioletkap van Haartz. Gemiddeld is de levensduur van een softtop zo’n 10-15 jaar. De waterdichte laag word op den duur poreus waardoor de softtop gaat lekken. Cabrio Care levert softtop van Twillfast stof en indien gewenst ook incl. originele ruitwisselsysteem. Informeer naar de mogelijkheden!

Technische aspecten:
De BMW E36 cabriolet is technisch gezien in 3 varianten uitgevoerd. Een handbediende uitvoering, een halfautomatisch bediende frame waarbij handmatig de voorzijde word bediend en een volautomatisch frame. De automatische frame’s worden aangedreven door verschillende elektromotoren d.m.v. een mechanische overbrenging. Problemen met de werking van uw softtop? Dan bent u bij ons aan het goede adres! Na een korte diagnose kunnen wij u een prijsopgave doen, en na akkoord van u, de reparatie uitvoeren zodat uw toekomstige klassieker weer probleemloos gaat functioneren.

Wat hoort er allemaal bij het plaatsen van een nieuwe cabrioletkap?
Als u uw BMW E36 na het maken van een afspraak hebt gebracht, verwijderen wij de cabriokap en maken we alles schoon op en rondom het kapframe. In veel gevallen worden de spanbanden op het frame vernieuwd. Het kapframe wordt gecontroleerd op werking en roestvorming, afgebroken schroeven worden verwijderd, en alle scharnierpunten worden gesmeerd met teflonspray. Na alle voorbereidende werkzaamheden wordt de cabriokap geplaatst. Nadat de cabriokap geheel klaar is wordt de afstelling van de portierruiten gecontroleerd en zo nodig afgesteld. Uw auto met nieuwe softtop word afgeleverd met 2 jaar algemene garantie die ook overdraagbaar is op de volgende eigenaar als u de auto zou willen verkopen. Op de faktuur staat duidelijk vermeld welke cabriokap geplaatst is, met welke stof, en natuurlijk de geldende garantie. Verder krijgt u schriftelijk van ons onderhoudstips voor uw nieuwe cabriokap.

Precies weten waar u aan toe bent?
Bezoek onze werkplaats in Naarden! Geheel gratis en vrijblijvend! Wij zullen samen met u uw auto bekijken, uw vragen beantwoorden en u advies geven. Indien vervanging van bepaalde onderdelen of het volledige cabrioletdak nodig is, kunnen wij uw ter plaatse een prijsopgave meegeven die tot op de euro nauwkeurig is! Of het om een reinigingsbeurt, onderhoudsbeurt of vervangen van het volledige cabrioletdak gaat, wij hebben altijd tijd om uw auto te bekijken.

Hardtop:
Voor de BMW E36 zijn er hardtop’s leverbaar, origineel van BMW. Cabrio Care levert hardtops van verschillende automerken, onze voorraad wisselt continue. Als wij niet beschikken over een door u gezochte hardtop, kunt u contact opnemen met ons zodat wij vrijblijvend uw gegevens noteren. Zodra wij weer beschikken over de door u gezochte hardtop, nemen wij automatisch contact met u op. Bij het aanschaffen van een hardtop bij Cabrio Care, bent u verzekerd van een waterdichte, geruisloze en volledig functionele hardtop inclusief standaard 6 maanden garantie!

Windscherm:
Schijnt de zon maar is het toch nog net te fris om uw cabrioletkap te openen? Een windscherm is de ideale oplossing! Voor uw BMW E36 is deze verkrijgbaar in onze webshop incl. gratis verzending! Indien het windscherm op voorraad is, kunt u ook ons bedrijf in Naarden bezoeken om een demonstratie te krijgen hoe u het windscherm kunt plaatsen en om een proefrit te rijden met het windscherm, om zo zelf het verschil te ervaren.

Softtop onderhoud:
Wij raden aan de softtop minimaal 1x per maand te wassen met vloeibare groene zeep en een zachte borstel. Verder is het raadzaam om minimaal 1x per jaar de softtop grondig te reinigen en te impregneren met Raggtopp. Raggtopp wordt aanbevolen door Haartz, de stoffabrikant van uw auto! Het plastic achterruitje kunt u polijsten met polijstmiddel. Alle scharnierpunten en bewegende delen kunt u het beste regelmatig smeren met teflonspray. Daarnaast moeten alle rubbers rondom de softtop schoon worden gehouden en kunt u deze regelmatig insmeren met vaseline of rubberonderhoudsmiddel.

Webshop:
Diverse onderhoudsmiddelen voor uw cabrioletdak en accessoires zoals afdekhoezen zijn verkrijgbaar voor uw BMW E36. Bezoek HIER onze webshop!

BMW E46 2000-2006
De opvolger van de E36. Wegens succes is deze auto maar liefst 12 jaar in productie geweest. In 2002 heeft de auto een facelift gekregen en oogt daardoor wat moderner. Een groot voordeel van de BMW E46 in vergelijking met de E36 is dat de softtop standaard is uitgerust met een glazen achterruit incl achterruitverwarming. Ook is de auto een stuk stiller geworden wanneer er gereden word met gesloten dak.

Welke stof hoort er thuis op mijn BMW E46?
Origineel is de BMW uitgerust met een stoffen cabrioletkap van Haartz met een glazen achterruit. De stofsoort is Twillfast. Gemiddeld is de levensduur van een softtop zo’n 15 jaar. De waterdichte laag word op den duur poreus waardoor de softtop gaat lekken.

Technische aspecten:
De BMW E46 cabriolet is technisch gezien in 2 varianten uitgevoerd. Een handbediende uitvoering, en een volautomatisch frame. Het volautomatische frame werkt elektro-hydraulisch, waarbij een elektromotor druk opbouwt zodat er hydraulische vloeistof in cilinders word gespoten wat dus de beweging maakt. Problemen met uw automatische softtop? Dan bent u bij ons aan het goede adres! Na een korte diagnose kunnen wij u een prijsopgave doen, en na akkoord van u, de reparatie uitvoeren zodat uw toekomstige klassieker weer probleemloos gaat functioneren.

Wat hoort er allemaal bij het plaatsen van een nieuwe cabrioletkap?
Als u uw BMW E46 na het maken van een afspraak hebt gebracht, verwijderen wij de cabriokap en maken we alles schoon op en rondom het kapframe. De staat van de binnenhemel word gecontroleerd en wordt na overleg vervangen of gerepareerd. Het kapframe wordt gecontroleerd op werking en roestvorming, afgebroken schroeven worden verwijderd, en alle scharnierpunten worden gesmeerd met teflonspray. Na alle voorbereidende werkzaamheden wordt de cabriokap geplaatst. Nadat de cabriokap geheel klaar is wordt de afstelling van de portierruiten gecontroleerd en zo nodig afgesteld. Uw auto met nieuwe softtop word afgeleverd met 2 jaar algemene garantie die ook overdraagbaar is op de volgende eigenaar als u de auto zou willen verkopen. Op de faktuur staat duidelijk vermeld welke cabriokap geplaatst is, met welke stof, en natuurlijk de geldende garantie. Verder krijgt u schriftelijk van ons onderhoudstips voor uw nieuwe cabriokap.

Precies weten waar u aan toe bent?
Bezoek onze werkplaats in Naarden! Geheel gratis en vrijblijvend! Wij zullen samen met u uw auto bekijken, uw vragen beantwoorden en u advies geven. Indien vervanging van bepaalde onderdelen of het volledige cabrioletdak nodig is, kunnen wij uw ter plaatse een prijsopgave meegeven die tot op de euro nauwkeurig is! Of het om een reinigingsbeurt, onderhoudsbeurt of vervangen van het volledige cabrioletdak gaat, wij hebben altijd tijd om uw auto te bekijken.

Hardtop:
Voor de BMW E46 zijn er hardtop’s leverbaar, origineel van BMW. Cabrio Care levert hardtops van verschillende automerken, onze voorraad wisselt continue. Als wij niet beschikken over de door u gezochte hardtop, kunt u contact opnemen met ons zodat wij vrijblijvend uw gegevens noteren. Zodra wij weer beschikken over de door u gezochte hardtop, nemen wij automatisch contact met u op. Bij het aanschaffen van een hardtop bij Cabrio Care, bent u verzekerd van een waterdichte, geruisloze en volledig functionele hardtop inclusief standaard 6 maanden garantie!

Windscherm:
Schijnt de zon maar is het toch nog net te fris om uw cabrioletkap te openen? Een windscherm is de ideale oplossing! Voor uw BMW E46 is deze verkrijgbaar in onze webshop met gratis verzending! Indien het windscherm op voorraad is, kunt u ook onze winkel in Naarden bezoeken om een demonstratie te krijgen hoe u het windscherm kunt plaatsen en om een proefrit te rijden met het windscherm, om zo zelf het verschil te ervaren. Voor de BMW E46 zijn zowel originele als aftermarket windschermen leverbaar. Het voordeel van een origineel windscherm is, dat deze in 4-delen inklapbaar is en zo op deze manier makkelijk in de kofferbak past. Het windschermgaas kunnen wij ook voor u vervangen, mocht het gaas beschadigd zijn.

Mods4cars
Het ideale comfortsysteem voor uw BMW E46.

Met deze module kunt u:
- op afstand met de originele sleutels uw cabrioletdak bedienen
- op afstand met de originele sleutels de ruiten bedienen
- tijdens het rijden uw cabrioletdak openen of sluiten
- one-touch bediening van de cabrioletdak terwijl u in de auto zit
- one-touch bediening van alle zijruiten

meer info bezoek onze webshop!

Softtop onderhoud:
Wij raden aan de softtop minimaal 1x per maand te wassen met vloeibare groene zeep en een zachte borstel. Verder is het raadzaam om minimaal 1x per jaar de softtop grondig te reinigen en te impregneren met Raggtopp. Raggtopp wordt aanbevolen door Haartz, de stoffabrikant van uw auto! Alle scharnierpunten en bewegende delen kunt u het beste regelmatig smeren met teflonspray. Daarnaast moeten alle rubbers rondom de softtop schoon worden gehouden en kunt u deze regelmatig insmeren met vaseline of rubberonderhoudsmiddel.

Webshop:
Diverse onderhoudsmiddelen voor uw cabrioletdak en accessoires zoals afdekhoezen zijn verkrijgbaar voor uw BMW E46. Bezoek HIER onze webshop!

BMW E93 2007-2013
De opvolger van de BMW E46. De eerste met een invouwbare hardtop. Deze auto’s bezoeken onze werkplaats voor het oplossen van lekkage, windschermen, Mods4cars modules, stalen-dak constructie onderhoud.

Technische aspecten:
De BMW E93 heeft een volautomatisch werkend cabrioletdak systeem. Het werkt elektro-hydraulisch, waarbij een elektromotor druk opbouwt zodat er hydraulische vloeistof in cilinders word gespoten wat dus de beweging maakt. Problemen met de werking van uw cabriodak? Dan bent u bij ons aan het goede adres! Na een korte diagnose kunnen wij u een prijsopgave toedoen en na akkoord de reparatie uitvoeren zodat uw BMW E93 weer probleemloos gaat functioneren.

Windscherm:
Schijnt de zon maar is het toch nog net te fris om uw cabrioletkap te openen? Een windscherm is de ideale oplossing! Voor uw BMW E93 is deze verkrijgbaar in onze webshop incl. gratis verzending! Indien het windscherm op voorraad is, kunt u ook ons bedrijf in Naarden bezoeken om het windscherm te bekijken. Wij leggen u dan ook graag uit hoe u het windscherm plaatst.

Mods4cars:
Het ideale comfortsysteem voor uw BMW E93.

Met deze module kunt u:
- op afstand met de originele sleutels uw cabrioletdak bedienen
- op afstand met de originele sleutels de ruiten bedienen
- tijdens het rijden uw cabrioletdak openen of sluiten
- one-touch bediening van de cabrioletdak terwijl u in de auto zit
- one-touch bediening van alle zijruiten

voor meer info bezoek onze webshop!

Hardtop onderhoud:
Alle scharnierpunten en bewegende delen kunt u het beste regelmatig smeren met teflonspray. Daarnaast moeten alle rubbers rondom de hardtop schoon worden gehouden en kunt u deze regelmatig insmeren met vaseline of rubberonderhoudsmiddel.

Webshop:
Diverse onderhoudsmiddelen voor uw cabrioletdak en accessoires zoals afdekhoezen zijn verkrijgbaar voor uw BMW E93 Bezoek HIER onze webshop!

BMW Z3 1995-2003
In 1995 werd de BMW Z3 Roadster in productie genomen. Het is een klassiek ogende 2 zits sport/tour wagen. De 2de in de Z-Roadster reeks. Zijn voorganger is de bijzondere Z1 waarvan er in totaal zo een 8000 zijn geproduceerd. De cijfers van de BMW Z3 liggen boven de 250.000. Achteraf gezien een succesvol model. In Nederland rijden er veel van rond, daardoor bezoeken regelmatig BMW Z3 eigenaren onze werkplaats in Naarden.Een toekomstige klassieker!

Welke stof hoort er thuis op mijn BMW Z3?
De originele stofsoort is Twillfast, geproduceerd door Haartz. Bij het vervangen van uw cabrioletdak van uw BMW Z3, zullen wij in dit geval niet uitwijken van de originele stofsoort van Haartz. Dit betekent dat uw nieuwe cabrioletdak opnieuw 10 tot 15 jaar zal meegaan. Cabrioletdaken met een verwisselbare achterruit is gewoon nog leverbaar bij Cabrio Care!

Technische aspecten:
Er zijn zowel handbediende frames geleverd als halfautomatisch werkende frames. De softtop van de BMW Z3 wordt aangedreven door een electro-hydraulisch systeem. Heeft u problemen met het automatisch openen of sluiten van uw cabrioletdak? Dan bent u bij ons aan het goede adres! Na een diagnose krijgt u van ons een prijsopgave en kunt u besluiten of wij uw cabriokap mogen repareren, zodat uw cabrioletdak weer probleemloos werkt.

Wat hoort er allemaal bij het plaatsen van een nieuwe cabrioletkap?
Als u uw BMW Z3 na het maken van een afspraak hebt gebracht, verwijderen wij de cabriokap en maken we alles schoon op en rondom het kapframe. Indien nodig worden de zijkabels kosteloos vervangen. De 2de achterrand word bij de BMW Z3 ook volledig verwijderd en opnieuw gekit om er zeker van te zijn dat de achterzijde droog zal blijven. Het kapframe wordt gecontroleerd op werking en roestvorming, afgebroken schroeven worden verwijderd, en alle scharnierpunten worden gesmeerd met teflonspray. Na alle voorbereidende werkzaamheden wordt de cabriokap geplaatst. Nadat de cabriokap geheel klaar is wordt de afstelling van de portierruiten gecontroleerd en zo nodig afgesteld. Uw auto met nieuwe softtop word afgeleverd met 2 jaar algemene garantie die ook overdraagbaar is op de volgende eigenaar als u de auto zou willen verkopen. Op de faktuur staat duidelijk vermeld welke cabriokap geplaatst is, met welke stof, en natuurlijk de geldende garantie. Verder krijgt u schriftelijk van ons onderhoudstips voor uw nieuwe cabriokap.

Precies weten waar u aan toe bent?
Bezoek onze werkplaats in Naarden! Geheel gratis en vrijblijvend! Wij zullen samen met u uw auto bekijken, uw vragen beantwoorden en u advies geven. Indien vervanging van bepaalde onderdelen of het volledige cabrioletdak nodig is, kunnen wij uw ter plaatse een prijsopgave meegeven die tot op de euro nauwkeurig is! Of het om een reinigingsbeurt, onderhoudsbeurt of vervangen van het volledige cabrioletdak gaat, wij hebben altijd tijd om uw auto te bekijken.

Hardtop:
Voor de BMW Z3 zijn er diverse hardtops beschikbaar. 3 merken zijn er op de markt gebracht: origineel BMW, Wiesmann en Hamann. De hardtop’s zijn verschillend in design en montage. De eerste 2 hardtops zijn het meest verkocht en lijken ook enorm op elkaar. De Hamann hardtop is een stuk lichter en heeft een sportiever uiterlijk, mede dankzij de kleine achterruit. Cabrio Care levert hardtops van verschillende automerken, onze voorraad wisselt continue. Als wij niet beschikken over een door u gezochte hardtop, kunt u contact opnemen met ons zodat wij vrijblijvend uw gegevens noteren. Zodra wij weer beschikken over de door u gezochte hardtop, nemen wij automatisch contact met u op. Bij het aanschaffen van een hardtop bij Cabrio Care, bent u verzekerd van een waterdichte, geruisloze en volledig functionele hardtop inclusief standaard 6 maanden garantie!

Windscherm:
Schijnt de zon maar is het toch nog net te fris om uw cabrioletkap te openen? Een windscherm is de ideale oplossing! Voor uw BMW Z3 zijn er meerdere soorten leverbaar in onze webshop. Dit heeft te maken met de verschillende uitvoeringen van de BMW Z3. Er zijn namelijk een aantal uitvoeringen met rolbeugel maar ook zonder rolbeugel. Indien het windscherm op voorraad is, kunt u ook ons bedrijf in Naarden bezoeken om het windscherm te bekijken. Wij leggen u dan ook graag uit hoe u het windscherm plaatst.

Softtop onderhoud:
Wij raden aan de softtop minimaal 1x per maand te wassen met vloeibare groene zeep en een zachte borstel. Verder is het raadzaam om minimaal 1x per jaar de softtop grondig te reinigen en te impregneren met Raggtopp. Raggtopp wordt aanbevolen door Haartz, de stoffabrikant van uw auto! Alle scharnierpunten en bewegende delen kunt u het beste regelmatig smeren met teflonspray. Daarnaast moeten alle rubbers rondom de softtop schoon worden gehouden en kunt u deze regelmatig insmeren met vaseline of rubberonderhoudsmiddel.

Webshop:
Diverse onderhoudsmiddelen voor uw cabrioletdak en accessoires zoals afdekhoezen zijn verkrijgbaar voor uw BMW Z3 Bezoek HIER onze webshop!

BMW Z4 2002-2008 E85
De opvolger van de populaire BMW Z3. Dit is een modern ogende 2-zits Roadster, ook leverbaar als coupe model. De wagen bezoekt onze werkplaats in Naarden voor diverse werkzaamheden. Een aantal voorbeelden zijn: Lekkage klachten, Mods4Cars modules inbouwen en storingen m.b.t. het electrische kapframe oplossen

Welke stof hoort er thuis op mijn BMW Z4?
De originele stofsoort is Twillfast, geproduceerd door Haartz. Bij het vervangen van uw cabrioletdak van uw BMW Z4, zullen wij in dit geval niet uitwijken van de originele stofsoort van Haartz. Dit betekent dat uw nieuwe cabrioletdak opnieuw 10 tot 15 jaar zal meegaan. De softtop is standaard uitgerust met een glazen achteruit incl. achterruitverwarming.

Technische aspecten:
Er zijn zowel handbediende frames geleverd als automatisch werkende frames. Echter de handbediende frame's zijn vrij zeldzaam. De softtop van de BMW Z4 word aangedreven door een electro-hydraulisch systeem. Heeft u problemen met het automatisch openen of sluiten van uw cabrioletdak? Dan bent u bij ons aan het goede adres! Na een diagnose krijgt u van ons een prijsopgave en kunt u besluiten of wij uw cabriokap mogen repareren, zodat uw cabrioletdak weer probleemloos werkt. Door verstopping in het afwateringsyseem kan het soms voorkomen dat bij de BMW Z4 de elektromotor waterschade oploopt. Dit is op te lossen. Neem contact op voor meer informatie.

Wat hoort er allemaal bij het plaatsen van een nieuwe cabrioletkap?
Als u uw BMW Z4 na het maken van een afspraak hebt gebracht, verwijderen wij de cabriokap en maken we alles schoon op en rondom het kapframe. Het kapframe wordt gecontroleerd op werking en roestvorming, afgebroken schroeven worden verwijderd, en alle scharnierpunten worden gesmeerd met teflonspray. Na alle voorbereidende werkzaamheden wordt de cabriokap geplaatst. Nadat de cabriokap geheel klaar is wordt de afstelling van de portierruiten gecontroleerd en zo nodig afgesteld. Uw auto met nieuwe softtop word afgeleverd met 2 jaar algemene garantie die ook overdraagbaar is op de volgende eigenaar als u de auto zou willen verkopen. Op de faktuur staat duidelijk vermeld welke cabriokap geplaatst is, met welke stof, en natuurlijk de geldende garantie. Verder krijgt u schriftelijk van ons onderhoudstips voor uw nieuwe cabriokap.

Precies weten waar u aan toe bent?
Bezoek onze werkplaats in Naarden! Geheel gratis en vrijblijvend! Wij zullen samen met u uw auto bekijken, uw vragen beantwoorden en u advies geven. Indien vervanging van bepaalde onderdelen of het volledige cabrioletdak nodig is, kunnen wij uw ter plaatse een prijsopgave meegeven die tot op de euro nauwkeurig is! Of het om een reinigingsbeurt, onderhoudsbeurt of vervangen van het volledige cabrioletdak gaat, wij hebben altijd tijd om uw auto te bekijken.

Hardtop:
Voor de BMW Z4 zijn er hardtop’s leverbaar, origineel van BMW. Cabrio Care levert hardtops van verschillende automerken, onze voorraad wisselt continue. Als wij niet beschikken over een door u gezochte hardtop, kunt u contact opnemen met ons zodat wij vrijblijvend uw gegevens noteren. Zodra wij weer beschikken over de door u gezochte hardtop, nemen wij automatisch contact met u op. Bij het aanschaffen van een hardtop bij Cabrio Care, bent u verzekerd van een waterdichte, geruisloze en volledig functionele hardtop inclusief standaard 6 maanden garantie!

Windscherm:
Schijnt de zon maar is het toch nog net te fris om uw cabrioletkap te openen? Een windscherm is de ideale oplossing! Voor uw BMW Z4 is deze verkrijgbaar in onze webshop met gratis verzending! Indien het windscherm op voorraad is, kunt u ook ons bedrijf in Naarden bezoeken om het windscherm te bekijken. Wij leggen u dan ook graag uit hoe u het windscherm plaatst.

Softtop onderhoud
Wij raden aan de softtop minimaal 1x per maand te wassen met vloeibare groene zeep en een zachte borstel. Verder is het raadzaam om minimaal 1x per jaar de softtop grondig te reinigen en te impregneren met Raggtopp. Raggtopp wordt aanbevolen door Haartz, de stoffabrikant van uw auto! Alle scharnierpunten en bewegende delen kunt u het beste regelmatig smeren met teflonspray. Daarnaast moeten alle rubbers rondom de softtop schoon worden gehouden en kunt u deze regelmatig insmeren met vaseline of rubberonderhoudsmiddel.

Webshop:
Diverse onderhoudsmiddelen voor uw cabrioletdak en accessoires zoals afdekhoezen zijn verkrijgbaar voor uw BMW Z4 Bezoek HIER onze webshop!