Dé cabrio specialist
info@cabriocare.nl
Tel. (035) 6940094
Waarom Cabrio Care?
  • Alle webshop bestellingen 30 dagen op zicht
HomeCabrioletkappen › Algemene gebruikstips
Vergrootglas Zoeken
Fotogalerij Fotogalerij

Algemene gebruikstips softtop / Cabriokap

Altijd een nieuw gemonteerde kap en achterruit (zowel in kunststof als in glas) minimaal 24 uur dicht laten, maar in ieder geval 250 km. Dit zorgt ervoor dat de kap zich 'aanpast' aan het frame en de auto, en de spanningen gelijk verdeelt over de kap.

Altijd uw kap dichtdoen, als u niet met de auto rijdt, en 's-nachts. Hierdoor behoudt de kap zijn vorm, het voorkomt het krimpen van de kap, het voorkomt scherpe blijvende vouwlijnen en het verlengt de levensduur van zowel kap als achterruit.

Altijd de instructies volgen van de bij uw auto meegeleverde handleiding. Zorg ervoor dat de ruimte waarin de kap opgevouwen wordt, geheel vrij is van objecten zoals handdoeken, paraplu's, caps, en andere gebruiksvoorwerpen. Zelfs op het oog onschuldige voorwerpen kunnen de cabriokap of de achterruit beschadigen door de plaats die zij innemen.

Altijd de kap eerst aan de voorzijde losmaken, voordat u de achterruit los ritst! Daarna, als de cabriokap dus zonder spanning is,kan de rits worden gebruikt. Enige uitzondering:  als de bij uw auto geleverde handleiding een andere volgorde opgeeft.

Altijd ervoor zorgen dat uw kap schoon blijft. Zie onderhoud softtop

Altijd de kaphoes gebruiken. Als uw kap naar beneden ligt, kan zich gemakkelijk vuil verzamelen in alle plooien. Een kaphoes beschermt uw open kap tegen vuil van de weg, en voorkomt dat als u de kap dicht doet, u al het vuil over u heen krijgt. Verder houdt een kaphoes de softtop met het frame strak tegen elkaar, zodat er zo weinig mogelijk speling op de scharnierpunten kan ontstaan, en de stof zo weinig mogelijk slijt door wrijving op elkaar. 

Nooit uw kap openen als de temperatuur onder de 5° Celsius is.

Nooit uw kap open doen als deze nat is. Eerst er voor zorgen dat de kap droog is, door bijvoorbeeld 's-morgens eerst een stuk te rijden met de auto, en pas nadat de kap gedroogd is door de rijwind, de kap openen.

Nooit uw kaphoes en/of tonneaucover nat wegbergen. Altijd eerst droog maken, om verkleuring, schimmel etc. te voorkomen.

Altijd de kap, kaphoes en tonneaucover in de schaduw wassen, nooit in de directe zon.

Altijd de gehele kap schoonmaken: gedeeltelijk schoonmaken zou tot plaatselijke verkleuringen kunnen leiden.

Altijd de auto nat maken voordat u de kap gaat schoonmaken. Gebruik voor het schoonmaken van de kap een spons of een zachte borstel: een doek zou vezels kunnen achterlaten.

Na het schoonmaken van een kaphoes of een tonneaucover, deze monteren op de auto, zodat deze in de goede vorm droogt.

Nooit bleekmiddelen, agressieve middelen, schurende middelen, etc. gebruiken voor het schoonmaken van de kap.

Nooit heet water gebruiken voor het schoonmaken van uw cabrioletkap.

Nooit de kap openen als deze nog nat is.

Het copyright van alle content van deze website is eigendom van Cabrio Care. Deze teksten mogen worden overgenomen, maar alleen met bronvermelding.

Hiernaast onderhoudstips uit het instructieboekje van de Audi TT 1995-2005!