Dé cabrio specialist
info@cabriocare.nl
Tel. (035) 6940094
Waarom Cabrio Care?
  • Alle webshop bestellingen 30 dagen op zicht

 In de vakantie periode zijn wij op zaterdag gesloten. De volgende zaterdagen zijn wij dicht: 13 juli, 20 juli, 27 juli, 3 augustus. Doordeweeks zijn wij aanwezig van 8.30 - 12.30, en van 13.00 tot 17.00 uur.

HomeCabrioletkappen › Onderhoud cabrioletkap / softtop
Vergrootglas Zoeken
Fotogalerij Fotogalerij

Onderhoud cabriokap / softtop

 

Regelmatig wassen van uw cabriokap is het behoud van uw kap!

Hieronder vindt u alle info om uw cabriokap/softtop van cabriostof of cabriovinyl te onderhouden.

( Zoekt u tips voor het onderhoud van coupé/cabriodaken? Klik dan hier! )

De cabrioletkap wassen / reinigen
De cabrioletkap dient met water en zachte zeep te worden schoongemaakt. Als de cabrio dagelijks gebruikt wordt, is het aan te raden om iedere twee tot vier weken de cabrioletkap te wassen met een zachte zeep en een zachte borstel. Zachte zeep is bijvoorbeeld groene zeep, opgelost in water. Het voordeel van groene zeep is, dat het een goede maar niet agressieve zeepsoort is. Het nadeel is, dat als de cabriokap niet ontzettend goed wordt afgespoeld met water, er een wat vettig residu achter kan blijven. Als er residu achter zou blijven, is dat een voedingsbodem voor vuil, want vuil hecht daar gemakkelijk aan. Heel goed afspoelen is dus noodzakelijk! Als andere keuze kunt u ook afwasmiddel gebruiken, dat geen residu achterlaat. Het nadeel van afwasmiddel is dat het iets minder goed voor de lak van uw auto is. Ook hier dus goed afspoelen! Een goede borstel is een borstel die de stof niet beschadigt, zoals een borstel van paardenhaar. Een nagelborstel bijvoorbeeld is veel te hard.

Het wordt afgeraden om met uw auto door een wasstraat te rijden, omdat borstels en agressieve middelen uw kap kunnen beschadigen. Een wasstraat met lappen of met een cabrioprogramma is minder schadelijk. U dient in ieder geval nooit was/wax op de kap te (laten) spuiten met een was/wax programma of anderszins.


Extra reinigen met RaggTopp

Om de 6 à 12 maanden is het handig om de cabriokap een extra schoonmaakbeurt te geven en hem te impregneren met RaggTopp Protectant om hem vuilafstotend te maken. Het impregneren zorgt ervoor dat vuil minder snel aan de cabriokap zal hechten, en het zorgt er dus ook voor dat algengroei minder kans krijgt. Door de cabriokap te impregneren en deze dus vuilafstotend te maken, kunt u de cabriokap gemakkelijker schoon houden. Het werkt dus anders als tentenspray, dat vooral waterafstotend is. RaggTopp Protectant is vooral vuilafstotend, en nauwelijks waterafstotend. Onder aan deze pagina ziet u een instructie-video.

Cabrio Care adviseert RaggTopp onderhoudsmiddelen.

RaggTopp wordt geadviseerd door de firma Haartz, die aan bijna alle OEM automobielfabrikanten, van Alfa Romeo tot Volkswagen, de cabriokapstoffen levert
. Dus, dé stoffabrikant van de hele wereld beveelt RaggTopp aan als onderhoudsmiddel voor uw cabriokap! Zie ook: Haartz Cloth top cleaning

U kunt RaggTopp in onze webshop bestellen: cabriokap onderhoudsmiddelen. Zie ook de website van Haartz

Glazen ruiten
Glazen ruiten mogen alleen met water en schoonmaakmiddelen op waterbasis worden gereinigd. Wees voorzichtig met ruiten met achterruitverwarming: veeg alleen in de richting van de koperbanen over de ruit. Let op de stekerverbindingen: deze zijn kwetsbaar, breken makkelijk af, en mogen niet vochtig worden.

Plastic ruiten
Plastic ruiten dienen vaak te worden schoongemaakt. Zorg ervoor dat zand en vuil met veel water van de ruit wordt afgespoeld: daarna kunt u met veel water en zachte zeep (zoals groene zeep) de ruit verder schoonmaken. Gebruik een zachte doek, spons of poetskatoen. Maak van links naar rechts of van boven naar beneden schoon, nooit in een cirkel, omdat dan vuildeeltjes op de ruit blijven in plaats van eraf genomen worden. Als het ruitje op den duur minder doorzichtig wordt, mag incidenteel een speciaal polijstmiddel worden gebruikt. Cabrio Care verkoopt dit speciale polijstmiddel zowel in Naarden als in onze webshop. Verder dient u schurende middelen te vermijden, en in de winter nooit met een ijskrabber de ruit schoon te maken.