Dé cabrio specialist
info@cabriocare.nl
Tel. (035) 6940094
Waarom Cabrio Care?
  • Alle webshop bestellingen 30 dagen op zicht
HomeProductinfo › Werking winddeflectors
Vergrootglas Zoeken
Fotogallerij Fotogallerij

Winddeflectors en windschermen zijn ontzettend praktische accessoires die de overlast van wind van achteren verminderen, en daarmee het open rijden nog plezieriger maken. Juist op koudere dagen betekent dat: comfortabel open rijden, verwarming aan, en dus kan de kap open als de zon maar even schijnt!

Werking en types
Werking en types

Wind overlast ontstaat doordat de wind over de voorruit heen stroomt, en midden boven de auto afgebogen wordt en naar binnen 'gezogen' wordt. Op de twee bovenste foto's ziet u een windtunneltest van een winddeflector. Heel duidelijk is de functionaliteit te zien met en zonder winddeflector.

Cabrio Care levert voor veel auto's vanaf de jaren zeventig winddeflectors.

Meestal kan de winddeflector in de kofferbak worden opgeborgen. Voorbeelden van auto's die af-fabriek met een vergelijkbaar systeem worden geleverd zijn de Honda S2000, de Porsche Boxster en de Toyota MR2!

De winddeflectors die Cabrio Care levert, bestaan uit frames en delen die bekleed zijn met fijnmazig polyester gaas. De wind gaat hier diffuus doorheen, waardoor er geen vacuum ontstaat.

Ook voor cabrio's waar geen winddeflector standaard leverbaar is, verzorgen wij de montage van een winddeflector. Deze zijn niet on-line te bestellen: belt u voor informatie, of kijk naar de foto's hierboven!

De systemen met een frame zijn klapbaar, en worden meestal met schuif-klik systemen bevestigd. Dit garandeert het eenvoudig weghalen en plaatsen, als u achterin mensen wilt meenemen.

Voor iedere auto is de plaatsing van een winddeflector of een windscherm weer anders. In het overzicht winddeflectors worden de belangrijkste kenmerken weergegeven. De meeste winddeflectors kunnen op hun plaats blijven, terwijl u de kap open of dicht doet.